Har du clearet din cache?

“Det er vist en fejl 40…”

Den får jeg ofte i hovedet med en lidt drillende tone, når jeg sidder med udviklerne og tjekker en løsnings styling. Og hvad mener de med det?

Dét, de mener med en ‘fejl 40’ er, at sitets styling – eller udseende – nogle gange opfører sig forkert, fordi jeg ikke har ’clearet min cache’.

Computerens cache gemmer forskellige filer lokalt på min computer, for at kunne indlæse websites hurtigere. Det betyder, at min browser muligvis stadig indlæser tidligere versioner af styles og markups end de senest opdaterede. Derfor opfører siden sig forkert på mine skærme, men måske rigtigt på skærmen hos kollegaen overfor.

Grunden til, at vi skriver et indlæg er, at vi naturligvis ofte oplever samme form for misforståelser med vores kunder. Det kan være lidt indviklet over telefonen at guide folk igennem, så derfor har vi lavet denne liste.

Hvordan gør man det så – clearer sin cache? Det korte svar er, at det afhænger af, hvilken browser man bruger. Om man sidder på Mac eller PC, desktop eller mobil. Og det bliver naturligvis til et væld af kombinationer. Vi prøver her at liste de mest gængse: