Er dit website tilgængeligt?

For alle offentlige websites som lanceres efter den 23. september 2019 gælder særlige tilgængelighedskrav. Få overblikket i dette blogindlæg.

I 23 september sidste år, trådte en lov om webtilgængelighed i kraft.  Den gælder for offentlige organers websteder og digitale løsninger. Her er datoerne, du skal være opmærksom på:

  • 23. september 2019: Tilgængelighedskravene finder anvendelse for alle offentlige websteder som lanceres efter denne dato.
  • Den 23. september 2020 bliver loven gældende bagudrettet også – det vil sige, at den kommer til at gælde på alle sites fra det offentlige.
  • Den 23. juni 2021 gælder den også for mobilapplikationer.

Hvis du er ansvarlig for et offentligt website – eller skal lancere et nyt – er det altså nu, du skal få sitets tilgængelighed set efter i sømmene.

Hvad er web-tilgængelighed?

Webtilgængelighed handler i bund og grund om at gøre online løsningers indhold tilgængeligt for alle. Også for dem, der på den ene eller anden måde er begrænsede i interaktionen med digitale løsninger. Og det nævnte – ’på den ene eller anden måde’ – er det interessante i denne sammenhæng, da det danner baggrunden for retningslinierne.

Retningslinierne hedder WCAG 2.1 og er udarbejdet af W3C, som står for  Web Content Accessability Guidelines.