SteveNote Expo

Ideen i spillet var at lægge historien op af mediehysteriet omkring computerfirmaet Apples lancering af nye produkter.

SteveNote Expo er et “newsgame”, der lægger sig op af en aktuel begivenhed og skaber opmærksomhed omkring et emne eller et produkt.

Kunden til opgaven var os selv. Formålet var at øge kendskabet til KathArt Interactive generelt og sekundært at fremvise vores nye gameengine for interesserede købere i hele verden.

Ideen i spillet var at lægge historien op af mediehysteriet omkring computerfirmaet Apples lancering af nye produkter.

Hvert år iførte Apples karismatiske (og nu afdøde) CEO Steve Jobs sig sin sorte rullekravesweater og gik på scenen i Moscone Center i San Francisco, hvor han holdt én af sine berømte keynote speaches, hvori han præsenterede firmaets nye produkter.
– Og hvert år lancerer Apple-fans og pressen, i dagene op til afsløringen et massivt bombardement af mere eller mindre sandsynlige rygter om, hvad Apple mon har i ærmet.

I spillet får du for en stund lov til at mærke, hvordan det var at være Steve Jobs. Du løber rundt i Apples hovedkvarter, hvor du skal samle alle produkterne, som du skal fremvise på scenen, mens du skal undgå at løbe ind i de nysgerrige journalister.

Spillet lagde sig således i kølvandet på de mange rygter om nye produkter (og introducerede også et par nye gæt), hvilket betød, at det nemt indgik i dialoger på forums, macsites, gadgetsites og i pressen generelt, når historien handlede om Apple og de kommende produkter.

Spillet blev lanceret tre dage før Keynoten. Da Steve Jobs gik på scenen i virkeligheden, var status, at:

  • Over 100.000 unikke brugere havde prøvet spillet.
  • Spillet havde fået omtale på alle de toneangivende danske og amerikanske mac – og gadgetsites og i et hav af weblogs og forums.
  • Brugere af spillet begyndte at optage sig selv, mens de gennemførte spillet på tid, hvorefter de postede videoklippet på Youtube.

I ugerne efter lanceringen blev vi kontaktet af en række nye internationale kunder. Det resulterede i opgaver for bla. en Tim Burton Film, Swatch og en amerikansk supermarkedskæde.

SteveNote-Expo SteveNote-Expo SteveNote-Expo

 

Del via:

Kathrine Chmiel

Franz Berliner


Aliens and rocket on planet