• Tourismstat

Tourismstat

Ikke mere reklamesnak. Tallene på bordet. Så kan rejsebureauerne selv se, hvordan de kan tjene på, at sende flere turister til Grønland.

Tourismstat Tourismstat Tourismstat

Tourismstat

Visit Greenland og Grønlands Statistik har indgået et samarbejde om at give et bedre statistik- og dokumentationsgrundlag for turisterhvervet.

Grønlands statistik har en lang række eksisterende data, og dertil har Visit Greenland udført 450 interviews for at afdække de forskellige turistsegmenter. Data findes således allerede, men det her ikke altid været let at læse graferne og tallene, for andre end tal nørder og folk der på forhånd havde godt kendskab til tallene.

KathArt Interactive rolle har været at gøre data tilgængelige i en form, som er tilgængelig for flere og visuelt indbydende, men uden at gå på kompromis med muligheden for at brugerne kan finde frem til lige præcis de tal de har brug for.

Resultatet består af to ben, som tilsammen udgår løsningen online:

  • En hjemmeside, som beskriver de enkelte segmenter med tilknyttede personas og billeder
  • En specialbygget applikation, som på indbydende maner lader brugerne udvælge og se relevant statistik

Udvikling af applikationen har fungeret som en agil proces, hvor KathArt meget hurtigt udformede en fungerende prototype – kodet i den samme teknologi, som den endelige applikation er udført i, men med et simpelt design. Funktionaliteten er så efterfølgende blevet videreudviklet igennem en række iterationer, hvor nye features er blevet tilføjet og prøvet af. På den måde har det været muligt både at adresse brugernes og fagspecialisternes behov uden at gå på kompromis med tilgængeligheden.

Rent teknisk er applikationen kodet i Javascript på basis af Angular.js frameworket. Det betydet at applikationen foruden at virke i brugerne browsere på bærbare og stationære computere også virker på tablets, smartphones og alle andre enheder som understøtter javascript.

Designet er et “flat design”, som fokuserer på at det er indholdet der er i centrum, samtidig med at brugerne har alle nødvendige indstillingsmuligheder tilgængelige.

Se løsninger her: http://www.tourismstat.gl/

Læs mere om løsningen hos avisen Sermitsiag AG her: Sætter ansigt på turisterne