Fodboldfjolset sparker døren ind til Danmarks Radio

Onlinespil, der giver dig mulighed for at opleve fodboldkampen, hvor en tilskuer angreb en dommer, og en ophidset Christian Poulsen uddelte en mavepumper til en svensk spiller.

Fodboldfjolset er et onlinespil i genren “News-games” – små aktuelle spil, der lægger sig op af en aktuel begivenhed og skaber opmærksomhed omkring et emne eller et produkt.

Samtidig er Fodboldfjolset et eksempel på viral marketing – altså ideen om at lade et eksisterende socialt netværk sprede og forstærke et budskab.
Formålet var at tage lidt af brodden af den meget ophedede stemning efter kampen og bringe det ned på et satirisk/humoristisk plan. Derudover ønskede vi at øge kendskabet til KathArt Interactive generelt og mere specifikt at få nogle af de store forbrugere af news-games i tale. Helt konkret ville vi rigtig gerne lave nogle spil til DR, men havde svært ved at komme ind til de rigtige folk.

Spillet blev lanceret to dage efter episoden i Parken, hvor en tilskuer angreb en dommer, og en ophidset Christian Poulsen uddelte en mavepumper til en svensk spiller.

Fire dage efter at vi havde sendt det første link ud til medier, venner og bekendte, var status:

  • Over 250.000 unikke brugere havde prøvet spillet.
  • Spillet var blandt andet blevet omtalt i Ekstra Bladet, Afton Bladet, Forza, JP, Berlingske, BT, Tipsbladet, Børsen, TV2, TV2 Radio, Olé, Sport.no, Computerworld, Metroexpress, Dailyrush, Indkast.dk, Sportenkort, Politiken, MrX, Flashforum, 20 minutos,Dedeporte, Marca.com, MD.se, Sportsbladet og et hav af weblogs, forums.
  • Over 6000 unikke brugere havde klikket sig videre til kathart.dk.

En af de 6000 var spilredaktøren fra DR, der havde set spillet på nettet og ledte efter nogle til at lave netop den type spil til dr.dk

I ugerne efter lanceringen blev der indgået kontrakter med blandt andet DR og Danske Spil, og flere nye købere af spil i news-gaming-genren meldte sig på banen.

I 2012 rustede vi os til en ny kamp. Denne gang for at hjælpe “Fodboldfjolset” økonomisk hvis han endte med at tabe sagen om de mange erstatningsmillioner til DBU. Heldigvis valgte DBU at indgå forlig og “Fodboldfjolset” endte med at betale et mere symbolsk beløb.

Del via:

Kathrine Chmiel

Franz Berliner


Aliens and rocket on planet