Responsive design, eller på dansk responsivt webdesign, handler om at designe websites, som automatisk tilpasses til forskellige skærmstørrelser, som fx. desktop computere, smartphones og tablets.

Hvorfor skal dit site være responsivt?

Dit website skal være designet og kodet responsivt fordi en større og større del af trafikken på internettet kommer fra mobile enheder som smartphones og tablets.

Derudover anbefaler Google at dit site tilbyder en mobilvenlig løsning, som tilbyder samme indhold som desktopversionen.
Det kan med andre ord skade din placering i Google hvis du har et “gammeldags” desktop site.

Hvordan designer man et responsivt website?

Når man designer responsivt skal designeren ikke kun tænke et ét enkelt design. I stedet skal han/hun tænke i et “grid”, relative størrelser på elementer, samt en række “breakpoints”.

Designeren udformer med andre ord reglerne for hvad der skal ske med indholdet på websitet ved forskellige skærmopløsninger.

Hvordan koder man et responsivt website?

Programmøren som laver koden til et responsivt website kan gøre det på flere forskellige måder. Det kan kodes fra bunden, man han/hun kan også vælge at benytte et responsive framework, som fx twitter bootstrap eller Foundation.

Eksempler på responsive design

Hos KathArt Interactive har vi et stort antal responsive websites bag os. Vi kan levere et responsivt design, som implementeres af nogle andre – eller vi kan levere hele websitet incl. design, kode og implementering i fx Umbraco CMS eller WordPress.

Greenland eksempel på responsivt webdesign fra KathArt

Greenland.com website. Eksempel på responsivt webdesign.

filmtv.dk eksempel på responsivt webdesign

FAF – filmtv.dk. Eksempel på responsivt webdesign.

Kysten.dk eksempel på responsivt webdesign

Kysten.dk eksempel på responsivt webdesign.

Vil du vide mere om responsivt design?

Kontakt Franz på tlf. 26274972 , mail franz@kathart.dk hvis du vil vil vide mere om hvordan vi kan hjælpe dig med responsivt design.

Læs også:

>> Design og brugervenlighed
>> Visualisering er magt – brug dine tal som content marketing
>> 5 gode grunde til at vælge Wordpress til dit næste site
>> Umbraco open source CMS

Eller læs om alle vores ydelser: KathArt ydelser