I forhold til fx WordPress, Drupal og Umbraco er Keystone.js et releativt udkendt CMS. Her kommer 5 hurtige svar på hvad keystone er godt til, og hvorfor det er en del af vores værktøjskasse i KathArt.

1. Hvad er Keystone.js?

Keystone.js er et open source CMS og web applikations framework. Keystone.js kører på en Node.js server og benytter Express, samt databasen MongoDB.

2. Hvad bruger i keystone.js til?

I KathArt benytter vi som regel keystone.js til at bygge administrationsinterfaces til en lang række af de javascripbaserede webapps, spil mv. som vi udvikler for kunderne.

3. Hvad er forskellen på et “almindeligt” CMS og keystone.js

Vi bliver ofte spurgt hvad fordelen ved at benytte keystone.js i stedet for fx WordPress eller Umbraco er. Her kommer svaret:

WordPress (og mange andre CMS’er) er rigtig gode til at bygge “almindelige” sidebaserede websites i. Dvs. hjemmesider som består af en række templates, som der så laves en masse almindelige indholdssider i. Derudover er de gode til at styre hvilke brugere der må logge ind, og hvad de må have lov til at redigere.

Når vi laver “almindelige” websites bruger vi som regel WordPress (eller Umbraco – hvis kunden sværger til et Microsoft miljø). Men en stor del af de webløsninger vi laver i KathArt er ikke traditionelle websites. Meget ofte er der tale om web applikationer – altså løsninger der ikke består af en masse sider, men som fungerer som en applikation eller et spil på en enkelt side.

Applikationerne har ofte noget data, som skal kunne udskiftes. Derfor er der brug for et administrationsinterface. Fordelen ved keystone.js er i dette tilfælde at det er meget “let”. Dvs. det slæber ikke rundt på en masse funktioner som vi ikke har brug for. En anden fordel er at administrationsinterfacet kun opbygges med de nødvendige funktioner. Det gør det nemt for brugere der skal opdatere indholdet at finde rundt.

4. Kan man ikke bygge et almindeligt website med keystone.js?

Jo, det kan man godt, men der er en masse funktionalitet som allerede findes i fx WordPress, som man hurtigt for brug for – og derfor kan det som regel ikke betale sig. Men til single page webapps og simple sider er det – som sagt – noget af det bedste der findes.

5. Skal man bruge andet end keystone.js til en webapp?

Ja. Keystone.js er “bare” til at håndtere indholdet med. Indholdet bliver gemt i en MongoDB database, og keystone.js skal også bruge en Node.js server og Express for at fungere.
Derudover skal vi jo have bygget frontenden – altså den del af webapp’en som brugerne ser. Det bruger vi normalt HTML5, CSS3, Angular.js (eller evt. React.js) til.

Eksempler på WebApps:

 

Få et tilbud på onepage webapp

Ring til Franz på tlf. 26274972 eller send en mail til franz@kathart.dk, hvis du vil have et tilbud på design og programmering af en webapp.