KathArt Interactive har for Forsvaret kreeret online spillet: Camp Dannebrog.

Målgruppen er pårørende – især børn – til både nuværende og tidligere udsendte danske soldater. Spillett er opbygget af 9 små spil eller spilopgaver, der på underholdende og pædagogisk vis, giver et samlet indblik i hvordan dagligdagen tager sig ud, når “mor eller far” er udsendt af det danske Forsvar.

Ideen er at give børn og voksne noget konkret at mødes om, som kan sætte gang i samtalen om livet som soldat. Det giver børnene en situation der kan bruges til at få vendt nogle af alle de tanker der kan opstå når mor eller far er udsendt til et farligt sted.

Børnene får gennem spillene bl.a. mulighed for at undersøge de forskellige facetter af livet på basen – og kan blandt andet opleve, at arbejdet også inkluderer almindelige gøremål som f.eks. reparation af punkteret bilhjul – og hjælp til lokalbefolkningen.

Forsvaret-CampDannebrog04

I spillet bliver børnene belønnet for deres gode aktioner med stjerner – og en rasende oberst gør dem opmærksom på slendrian…

Det er muligt at dele fremgang og medaljer med vennerne på Facebook.

Selv at overnatte i Camp Dannebrog er underholdende. Når mørket falder på er der en række opgaver der skal løses. Stryg flaget, tag en nattevagt i tårnet og tæl får i sovebarakken.

Afslutningsvis evalueres din indsats i spillet af den karikeret sure bafalingsmand, hvorefter der er muligthed for at dele på Facebook.

Spillet her er lavet i Flash, men ville lige så vel kunne være lavet i fx Cocos2D til brug på mobildevices som iPads, iPod, iPhones, Android tablets og Android smartphones.

Forsvaret-CampDannebrog01

forsvaret-campdannebrog03